Voor de verkoop van uw woning komen wij binnenkort foto’s maken. Deze foto’s zijn de blikvanger van uw woning in de advertenties. Daarom is het belangrijk dat de fotopresentatie van uw woning zich onderscheidt van de anderen. Wij gaan enthousiast aan de slag om daar in te slagen. Maar wat kunt u doen? Daarom een aantal tips. Wij fotograferen, u verkoopt!

OPRUIMEN
Zorg dat alle vertrekken opgeruimd en schoon zijn.  Elke kamer heeft daarbij specifieke aandachtpunten.

Woonkamer
De woonkamer is een belangrijke kamer. Zorg dat deze opgeruimd is. Verwijder persoonlijke zaken als foto’s van familie e.d.. Heeft u een kostbare collectie,  duur antiek of kunst? Berg deze op zodat ze niet op de foto komen. Berg afstandsbedieningen, tijdschriften en kleine zaken op. Zorg dat alle lampen en verlichtingspunten werken. Heeft u een openhaard of houtkachel? Door deze aan te steken creëert u extra sfeer. Zorg voor rust en ruimte.

Keuken
Zorg dat de keuken schoon en opgeruimd is. Geen vuile afwas en andere “overbodige” zaken op het aanrechtblad. Denk daarbij aan; afwasborstels, handdoeken, waterkoker, afwasmiddel enz.. Zorg dat alle kasten netjes sluiten en recht gemonteerd zijn. Controleer of verlichteng werkt. Met verlichting aan creëert u meer sfeer.

Badkamer en toilet
De badkamer en toilet dienen schoon te zijn. Ook hier geld, hoe minder hoe beter. Geen wasgoed. Een stapeltje handdoeken is leuk, maar stem de kleuren af. Zorg dat spiegels schoon zijn. Glimmende kranen en natuurlijk geen kalk aanslag. Verwijder zaken als bekers met tandenborstels, zeepjes, borstels en andere persoonlijke verzorging artikelen. Verwijder badmatjes, vloerkleedjes en kleding.
Plaats en nieuwe wc rol, en verwijder voorraden wc papier e.d..

Gang/hal
De ruimte waar vaak veel te doen is. Zeker met een gezin. Schoenen, jassen en tassen. Iedereen ergert zich er vaak aan. Zeker dus ook een potentiele koper. Zorg dat er geen schoen en tassen op de vloer staan. Een paar jassen aan de kapstok is geen probleem, maar ook hier geld, creëer rust en ruimte.

Slaapkamers
Zorg er voor dat de bedden netjes opgemaakt zijn. Stem kleuren op elkaar af. Vooral de tienerkamers kunnen nog wel eens rommelig ogen.  Verwijder stickers e.d. En zorg dat losse spullen zoveel mogelijk uit zicht zijn. Controleer of kastdeuren netjes sluiten en dicht kunnen. En ook hier geldt: verwijder persoonlijke foto e.d..

Zolders en overige bergruimten
De ruimtes waar in de loop der jaren de overtollige spullen geborgen worden. Misschien een goed moment om ook daar eens schoon schip te maken. Dat scheelt straks met de verhuizing ook werk. Ook hier geldt, zo min mogelijk losse spullen. Berg ze op in dozen of boxen. Zorg er voor dat er geen lege (drank)flessen en kratten bier in het zicht staan.

De tuin
Sterk afhankelijk van het seizoen, maar wel belangrijk! Zorg voor een nette opgeruimde tuin. Geen afval en tuingereedschap. Maak de tuin ze neutraal mogelijk. Maai het gras en verwijder bladeren van de grond. En niet te vergeten, verwijder het onkruid. Denk ook om zaken als een tuinslang e.d..
Zorg bij de vijver(s) dat een fontein of waterval werkt, de vijver schoon is en voldoende water bevat.
Maak, indien dit nog niet het geval is, een vijver altijd kindveilig.

Huisdieren
Veel mensen hebben een hond of een kat of beiden. Hoe leuk en lief ook, zij komen niet op de foto’s voor de presentatie. Zorg dat zij uit het zicht zijn en verwijder manden, krabpalen en voederbakken.

Tot slot
Uw hebt bovenstaande punten allemaal langsgelopen en zo nodig uitgevoerd. Dan volgen nu nog enkele algemene tips.

1.      Voer reparaties uit aan zichtbare schades

2.      Los onveilige situaties op

3.      Kijk eens op Google hoe interieurs er uit zien en doe inspiratie op

4.      Breng sfeer aan. Er zijn tegenwoordig leuke dingen te koop voor weinig geld. Denk aan de Action of Xenos.

5.      Van alle tijd en energie die u nu investeert  profiteert u niet alleen voor de fotopresentatie, maar ook voor de bezichtigingen die gaan volgen.

6.      Let op allerlei kabels van audio, televisie, ect. . Werk deze netjes weg.

7.      Zorg dat kamerplanten goed onderhouden zijn.

8.      Plaats een mooie bos bloemen en/of een schaal met fruit.

Uiteraard kunt u altijd bellen of mailen als er zaken niet duidelijk zijn.  En ziet u het helemaal niet zitten? Dan kunnen wij, in overleg met u, een professionele woningstyliste inschakelen. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden, maar onze ervaring is dat u deze kosten snel terug verdient.VRAGEN: T: 0341 265 639 - M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.